LifeOfMissJ

En blogg om mitt liv, mina tankar och åsikter

Nytt men ändå gammalt

Kategori: Allmänt

Jag har börjat på ett nytt jobb. Om man nu kan kalla det nytt.
Min anställning på Bjuréns Hembageri tar slut imorgon. Mina 4 sista veckor bestod dock av semester.
 
Anställningen på mitt nya jobb började i torsdag. Jag är tillbaka på H&M Online?!
Ni som har följt mig sedan min tid på H&M är kanske lika förvånade som jag själv över att jag är tillbaka.
Jag trodde ALDRIG att jag skulle gå på det lagret igen men står man utan jobb och vill ha bra lön så är det är bra val.
Jag slutade där den 9e September 2011 och just den dagen var jag överlycklig. Mitt år där var tufft. Jag mådde dåligt den sista tiden och ville inget hellre än att komma där ifrån.
Nu har jag jobbat i 3 år efter jag slutade på H&M och känner att jag faktiskt klarar av jobbet igen. Det är tufft som fan, det ska jag inte ljuga om, men jag är både starkare i kroppen och i psyket nu. Dessutom är min inställning till jobbet mycket bättre nu!
Jag gick direkt från skolbänken till H&M så jag hade inte så stor arbetslivserfarenhet. Nu 3 år senare och med 2 andra jobb i bagaget kan jag jämföra och väga för- och nackdelar. Lönerna och arbetsuppgifterna.
Nu känner jag att jag hellre sliter lite mer för en mycket bättre lön. Min lön kommer öka med 5-6000, ännu mer om jag väljer att jobba helger, så varför inte slita lite extra liksom?
Jag har 6månaderskontrakt men hoppas på att få förlängt sen. Fram tills dess ska jag jobba på och göra ett gott intryck. 
 
Många blev så glada över att jag var tillbaka och jag blev så glad över att se mina favoriter från H&M vara kvar. Jaana, Said och Emir! Dom var precis som innan. Emir skämtar och skrämmer mig och Said drar sina skämt och får mig att asgarva. Underbart!
Min moster är ju kvar också som tur är men det visste jag innan jag började. :)
 
Det var dock jobbigt att komma tillbaka och vara nybörjare! Innan jag slutade hade jag jobbat på dom flesta områden och dessutom lärt upp nya som kom dit. Nu var jag den som blev upplärd. Ingen kul känsla!
Även om jag går på upplärningslön fram till tisdag och ska ta det någorlunda lugnt för att komma in i arbetet igen så går inte det. Det höga tempot sitter i huvudet så fort man kommer dit och jag har väldigt svårt för att jobba lugnt. Även pressen på att uppnå höga procent kom tillbaka så fort jag började packa. Konstigt men det är säkert så för dom flesta.
Det som var skönt var att jag fick lära mig plocken första dagen och packen redan andra dagen. Annars brukar man bara få lära sig plocken och jobba med det i några veckor innan man får lära sig packa.
 
Jag kom in i arbetet ganska fort men procenten är långt ifrån vad dom var tidigare. Haha. Hoppas på att utvecklas snabbt annars kommer det störa mig. 
 
Nu vet ni iallafall vad jag jobbar med i minst 6 månader framöver.